Gemak dient de moderne chefkok

Een bijzondere kerst voor iedereen. Dit jaar staan de feestdagen in het teken van samen zijn. Samen beleven, genieten en uitpakken. En dat doen wij dan ook graag samen met jou. 

Kerst special

Tips, tricks en recepten

Wij presenteren je vier slimme gerechten voor de feestdagen met als basis de kreeft.

Zet dit jaar eens een complete kreeft op de menukaart. Maak gebruik van dezelfde mise-en-place om meer tijd voor de gasten te hebben. Nog een voordeel: je vermindert direct je waste. Kies per gerecht een ander stuk van de kreeft en combineer met rundersukade en zwarte knoflook. Zwarte knoflook behoort tot de vijfde smaak: umami. Daarmee is de bol een uitstekende vervanger van zout of als smaakmaker in een gerecht. De toevoeging van 2-3% zwarte knoflook aan het gerecht is voldoende om de umami een boost te geven.

Het gemak
van koelvers

Verkort uw mise-en-place

Verhoog uw marge

Altijd koelvers

BIO Fijne kruiden

450 gram

De mooie verfijnde smaakmaker uit de Franse keuken. Licht van smaak en de tegenhanger van de Provençaalse kruiden. Een mix van typisch Mediterrane groene kruiden zoals dragon en marjolein, met de wat noordelijker groeiende kruiden zoals kervel en peterselie. De groene kruiden zijn afkomstig van biologische teelt voor de beste smaak. De fijngehakte sjalot zorgt voor een extra bite, het snufje citroenschil voor de frisse noot. Geschikt voor in koude toepassingen zoals in dressings en koude sauzen.

Zwarte knoflookpuree

325 gram

Zwarte knoflook ontstaat doordat de knoflookbol wordt gefermenteerd. Doordat de suikers en aminozuren in de bol reageren, ontstaat de diep zwarte kleur en de unieke zachte smaak die doet denken aan drop. De bol ruikt licht naar soja, maar is absoluut niet zoutig. De zwarte knoflook behoort tot de vijfde smaak: umami. Hierdoor is de puree zeer geschikt als zoutvervanger of als smaakmaker in een gerecht.

Tomaten tapenade

325 gram

De klassieke tapenade op basis van Turkse zongedroogde tomaten, basilicum, zonnebloemolie en amandelen. Een verfijnde culinaire smaak en een pittig accent. De koelverse zongedroogde tomaten tapenade is grof van structuur en daardoor zeer geschikt voor bij salade of brood waar naast smaak ook het visuele aspect een grote rol speelt.

Proef het zelf

Vier gerechten voor de feestdagen met als basis de kreeft.

Voorgerecht, lunch, borrel

Groene kruidenflensjes, pulled beef, kreeft, hangop en stroop van zwarte knoflook

Voorgerecht

Preskop van kreeft, rundersukade, gelei van zwarte knoflook en parels van fijne kruiden

Hoofdgerecht

Flat iron steak, kreeft, zwarte knoflook mayonaise, Pont neuf aardappelen en groene kruidencracker

Voorgerecht, lunch,
hoofdgerecht

Ragout van kreeft, runderkaantjes, creme zwarte knoflook en groene kruidenolie

Gratis Bresc proefpakket aanvragen

Wil je de recepten met onze BIO Fijne kruiden, Zwarte knoflookpuree en Tomaten tapenade eens proberen? Vraag dan een gratis proefpakket aan. Heb je interesse in specifieke producten? Geef dat dan aan, dan zorgen we dat je die ook ontvangt.

Vul het formulier in en ontvang het pakket.

Direct aanvragen

Contactgegevens
Adres
Opmerkingen
ONS VOLLEDIGE ASSORTIMENT

Wil jij vrijblijvend sparren met ons over jouw menukaart?

Bresc, de specialist in koelverse knoflook- en kruidenproducten gericht op de Europese Foodservice markt. Wij gaan graag met je in gesprek.