Gemak bij culinaire momenten

Het wildseizoen is één van de belangrijkste culinaire momenten in het jaar. Kies dit jaar eens voor het hert. Een toegankelijk stuk vlees voor op de wildkaart.

Wild special

Tips, tricks en recepten

Wij lichten graag het technisch vleesdeel van het hert uit: de bil. Een courant stuk vlees waar je creatief mee los kunt.

Hertenvlees heeft een net wat vollere smaak dan rundvlees en is neutraal genoeg om te combineren met allerlei kruiden. Een mooie basis voor een gerecht waarbij je doorgaans kiest voor traditionele smaken. Paddenstoelen, zwarte knoflook, donkere sauzen of een zoete begeleider zoals vijgen. Wij gaan graag een stapje verder. Voor deze special hebben we hert gecombineerd met de Tex mex kruidenmix; een licht pittige en frisse smaak geïnspireerd op de Texaanse- en Mexicaanse keuken.

Het gemak
van koelvers

Verkort uw mise-en-place

Verhoog uw marge

Altijd koelvers

Chimichurri kruidenmix 

450 gram

Chimichurri is een kruidenmix die je traditioneel gebruikt na het bereiden van vlees en vis. Bestrijk een mooie steak voor de traditionele toepassing. Veelal gebruikt in de Argentijnse keuken. De zuur frisse smaak werkt perfect bij de volle smaak van goed rundvlees. Deze melange bestaat uit groene peper, peterselie, rode peper, wijnazijn en rozemarijn.

Tex mex kruidenmix 

450 gram

Deze kruidenmix heeft het rokerige van de chipotle en het fris-pittige van de gegrilde paprika, knoflook en komijn. Een melange van het rijke van de Noord-Amerikaanse keuken en de smaken, het pit en de vuur van de Mexicaanse keuken. Door zijn kruiding een ultieme smaakmaker. Een licht pittige en frisse smaak waardoor deze kruidenmelange zeer geschikt is voor met kip. Ook zeer geschikt om te gebruiken als marinade om vooraf te kruiden.

Cajun kruidenmix 

450 gram

De klassieke kruidenmix uit de Noord-Amerikaanse Mississippistreek. Deze kruidenmelange bestaande uit basilicum, knoflook, ui, rode peper en paprika heeft een goede pit. Traditioneel ingezet bij vleesgerechten, maar ook zeker inzetbaar voor bij vis en groenten. Een pittige en stevige smaak door de pepers, waardoor het ook perfect te gebruiken is in barbecuegerechten.

Proef het zelf

Vier inspirerende wildrecepten op basis van de bil van het hert

Gratis Bresc proefpakket aanvragen

Wil je de recepten met onze Chimichurri, Tex Mex en Cajun kruidenmix eens proberen? Vraag dan een gratis proefpakket aan. Heb je interesse in specifieke producten? Geef dat dan aan, dan zorgen we dat je die ook ontvangt.

Vul het formulier in en ontvang het pakket.

Direct aanvragen

Contactgegevens
Adres
Opmerkingen
ONS VOLLEDIGE ASSORTIMENT

Wil jij vrijblijvend sparren met ons over jouw menukaart?

Bresc, de specialist in koelverse knoflook- en kruidenproducten gericht op de Europese Foodservice markt. Wij gaan graag met je in gesprek.